Distriktsläkarmottagning

Till våra distrikts- och utbildningsläkare kan Du boka tid via sjukvårdsrådgivningen. Akuta tider samma dag efter behov samt planerade tider.

Jon Roos
distriktsläkare

Jonas Dahlén
distriktsläkare

Lars Kvist
distriktsläkare

Sara Åkerberg
distriktsläkare

Erik Ahlstedt 
ST-läkare

Terese Nilsson
ST-läkare

Zuzana Lundberg
distriktsläkare

Jenny Törnqvist
ST-läkare

Petra Englund
distriksläkare

Nazia Bergman
ST-läkare

Björn Sällström
distriktsläkare

Anna Sandström
ST-läkare

Malin Enarsson
ST-läkare

Viktor Johansson
ST-läkare

Utbildningsläkare:
Vid Falu vårdcentral kommer du ibland att möta utbildningsläkare. Vi tycker det är viktigt att läkare under utbildning ges möjlighet att skaffa sig erfarenhet av patientarbete vid en välfungerande vårdcentral. Dessutom vet vi att det är bra för hela vårdcentralens arbete med inflytandet från unga och entusiastiska läkare som kommer med sina färska kunskaper. Varje utbildningsläkare vid Falu vårdcentral kommer att ha en av de ordinarie distriktsläkarna som personlig handledare.

AT-läkare är läkare som genomgått läkarutbildningen under 5,5 år och tagit läkarexamen. För att få läkarlegitimation krävs sedan knappt 2 års AT (Allmäntjänstgöring). Denna görs vid sjukhusklinikerna och avslutas med 6 månader på en vårdcentral.

ST-läkare är läkare som kommit lite längre. De har fått sin legitimation och gör sin specialistutbildning, i vårt fall för att bli specialist inom allmänmedicin/allmänläkare. Denna utbildning tar ytterligare ca 5 år och innebär framför allt tjänstgöring under handledning på vårdcentral men också viss tjänstgöring på olika kliniker på lasarettet (bl a invärtesmedicin, barn-och ungdomsmedicin och psykiatri).

ikon_oppettider Öppettider

 

Falu vårdcentral

måndag – fredag
08.00 – 17.00
samt viss morgonmottagning

 

Kaserngården

måndag – fredag
08.00 – 16.00

 

All verksamhet sker efter tidbokning
023 – 661 61 00

ikon_telefon Telefontider

 

Ring via sjukvårdsrådgivningen
023 – 661 61 00

eller kontakta via
1177 Vårdguidens e-tjänster